Swisha gåva

1234352480

Ge en gåva

Läs mer

Bankgiro

SWEDBANK: 5159-1121

”Jeanette Höglund – Att sova sittandes på nattbussar och pendeltåg ska inte behöva vara hemlösa pensionärers vardag”

En målgrupp som tidgiare inte har synts till, inte hörts eller märkts har fått rampljuset på sig. Jeanette Höglund har gjort så att hemlösa fattigpensionärer vet att de får mat och värme tåv dagar i veckan.

Att aldrig få sova och vila kroppen i liggande läge bryter ned människor. Dessutom att spendera timmar i kylan är för oss sittandes i värmen obeskrivligt. Men vi skapar skillnad för dessa som får spendera några timmar inomhus och vila upp sig så att säga. Därutöver ger vi fika, mat etc. Allt från sponsorer och gåvor. Sedan 1:a april arbetar Jeanette Höglund heltid med Vid din sida som har gått från penninginsamling till ideell organisation.

 

Förutom soppkök, utdelning av kläder och andra tillhörigheter som är livsnödvändiga arbetar Jeanette främst med att få fram en lokal där verksamheten kan arbeta heltid med de äldre hemlösa.

Insikten man får när man träffar dessa är att vi lever på en skör tråd. Det krävs så lite för att hela korthuset av sociala skydsnätsvaktorer ska rasera. En kvinna som är 60 år har varit hemlös i ett år berättar att allt började med att hon blev arbetslös. ”Jag kunde inte betala hyran och blev därmed vräkt”.

 

 

VID DIN SIDA stockholm

Vid din Sida är en organisation som hjälper våra äldre hemlösa pensionärer samt fattigpensionärer.

Vi driver ett soppkök 2 dagar i vekcan där vi ger mat, värme, samtal och kärlek.

Behoven är stora med tanke på att de är äldre pensionärer. Kropparna är sköra och många utav dem är sjuka.

Per-Olof är en av de hemlösa pensionärerna som varhemlös i 9 år. Volontärer från Vid din sida har sett till att Per-Olof har fått ett hem.

 

Läs även

Vid din sida – Demonstration

Vid din sida – Demonstration

123 435 2480 Läs merLäs merSEB: 5159-1121facebookinstagramDet behövs handlingskraft nu, därför annordnade vi en demonstration samt en namninsamling för att göra våra högst tillsatta politiker uppmärksammade på ämnet gällande fattiga pensionärer och att det finns...

Jeanette har vigt sitt liv åt hemlösa pensionärer

Jeanette har vigt sitt liv åt hemlösa pensionärer

123 435 2480 Läs merSEB: 5159-1121facebookinstagramJeanette Höglund har vigt sitt liv åt att hjälpa hemlösa pensionärer och fattigpensionärer. Nu är hon nominerad till Min lokala söderortshjälte i Farsta. En oktoberkväll 2016 fick Farstabon Jeanette Höglund se en man...

Guldhjulet 2019 – Vid din sida

Guldhjulet 2019 – Vid din sida

123 435 2480 Läs merSEB: 5159-1121facebookinstagram"Guldhjulet 2019 till Vid din sida"Föreningen Vid din sida vinner Guldhjulet 2019! Guldhjulet är en organisation som årligen delar ut pris till organsiationer som jobbar m ot diskriminering och förtryck. Årets...